Siltakansien muotoiluvalut

Sillan vedeneristeen uusimisen yhteydessä tehdään sen alle usein uusi muotoiluvalu, jonka kuivuminen eristettävään kuntoon vie aikaa normaaleilla betoneilla 2 – 4 viikkoa. Olemme kehittäneet nopeasti kuivuvan, itsetiivistyvän korjausbetonin (SRL60/6/RH), joka mahdollistaa sillan vedeneristyksen tekemisen normaaliolosuhteissa jopa kolmen vuorokauden kuluttua valusta.

Korjausbetoniamme on käytetty yli 200 sillan kannen muotoiluvaluissa. Valettu pinta-ala on yhteensä n. 90 000 m2. Betonillamme on Väyläviraston myöntämä SILKO-hyväksyntä. Sen vesi-sideainesuhde on niin matala, että pääosa tuotteessa olevasta vedestä sitoutuu sementtiin hydrataatioreaktiossa eli kuivuminen tapahtuu ”sisäänpäin”.

Valmistamme muotoiluvaluissa käyttämämme betonin työkohteessa, pumppaamme sen sillan kannelle sekä levitämme ja hierrämme betonin valmiiksi. Kalustomme on rakennettu ja työntekijämme on koulutettu juuri tähän työhön.

Betonimme mahdollistaa muotoiluvalujen tekemisen myös myöhään syksyllä, jolloin tavanomaisten betonien kuivuminen vaatii erikoistoimenpiteitä.