Pilareiden ja palkkien korjaus

Yleistä

Tekemissämme betonirakenteiden korjaustöissä käytämme useimmiten omia kehittämiämme itsetiivistyviä betonituotteita. Ne soveltuvat ominaisuuksiensa vuoksi korjausrakentamiseen, koska niiden kyky täyttää muotit ja tiheän raudoituksen välit ilman mekaanista tärytystä on erinomainen. Ne mahdollistavat myös pienet valupaksuudet. Niiden tarttuvuus vanhaan betoniin on myös erittäin hyvä.

Pilareiden ja palkkien korjaus

Korjaamissamme teräsbetonisissa pilareissa ja palkeissa olemme poistaneet rapautuneen betonin yleensä piikkaamalla. Sen jälkeen olemme uusineet tarvittavan terästyksen sekä rakentaneet valumuotin. Olemme valinneet valuun sopivan betonin käyttöolosuhteiden ja ympäristörasituksen perusteella joko tuoteohjelmastamme tai tarvittaessa räätälöineet siihen paremmin sopivan tuotteen.

Itsetiivistyvät betonituotteemme sopivat myös korjausrakentamisessa vanhojen betonirakenteiden alle tehtävien uusien palkkien valamiseen. Ne voidaan pumpata muottiin sen alalaidasta, jolloin muotin täyttyminen vanhaa rakennetta myöten varmistuu.

Betonejamme on käytetty myös silloilla palkkien alapintojen vahvistamiseen sillan kantavuuden lisäämiseksi. Betoniimme on valun jälkeen voitu kiinnittää liimaamalla hiilikuituvahvistus.

Mantteloinnit

Betoneillamme onnistuvat pilareiden, pilastereiden ja palkkien mantteloinnit. Koska betoniemme kutistuma on vähäinen, pysyy valmiin valun halkeilu kohtuullisena. Lisäksi betonimme tunkeutumiskyky ahtaisiin rakoihin ja raudoitusväleihin on hyvä.

Siltakohteissa olemme korjanneet maa- ja välitukia valamalla muottien avulla.