Itsetiivistyvä betoni

Betoniteknologian uusin merkittävä tuote on itsetiivistyvä eli IT-betoni. Se on ilman tärytystä tiivistyvää helposti valettavaa nestemäistä betonimassaa, joka täyttää hyvin valumuotin ja tunkeutuu tiheänkin raudoituksen väliin. Valujälki sitä käytettäessä on yleensä erinomaisen hyvä.

IT-betonin käyttö on yleistynyt nopeasti mm. elementtiteollisuudessa sen hyvien ominaisuuksien vuoksi.

Itsetiivistyvän betonin kuljettamiseen valmisbetoniasemalta pitempiä matkoja liittyy ongelmia, joita ei ole vielä saatu täysin ratkaistuiksi. Sen ominaisuuksia joudutaan testaamaan ja muokkaamaan yleensä vielä perillä kuljetuksen jälkeen. Ratkaisumme tähän on se, että valmistamme betonin valukohteessa.

Valmistamamme IT-betonit eivät erotu valettaessa, jolloin niitä voidaan pumpata muottiin myös alakautta ja silti karkea runkoaines nousee valun yläpintaan asti. Tällä voidaan varmistaa muotin täydellinen täyttyminen – valuun ei jää ”rotankoloja”.

IT-betonimme ovat myös tiiviitä, jonka vuoksi niiden kemiallinen ja sään kestävyys ovat hyviä. Ne voidaan myös huokostaa pakkaskestävyyden parantamiseksi samoin, kuin normaalibetonitkin. Niiden tartuntalujuudet vanhaan betoniin ylittävät yleensä korjattavan betonin vetolujuuden, jonka vuoksi ne sopivat erinomaisesti korjausrakentamiseen.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat mm. seuraavat itsetiivistyvät betonit:

  • 8 ja 16 mm:n korjausbetonit sisäkäyttöön
  • Säänkestävä SILKO-hyväksytty 8 mm:n korjausbetoni
  • Säänkestävä 16 mm:n korjausbetoni
  • Sulfaattirasitusta kestävät 8 ja 16 mm:n korjausbetonit
  • Juotos- ja jälkivalubetonit ja -laastit

Voimme tehdä myös asiakkaan erikoisvaatimukset täyttäviä korjausbetoneja.